· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Als ik een geheimpje was…zou iedereen
 me fluisteren

 Reeks:

 

 Auteur:

 Elsbeth Fontein

 Aantal blz.

 37

 Illustrator:

 Elsbeth Fontein

 ISBN:

 9789052474205

 Uitgever:

 Zirkoon

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 poëzie, geheimen, filosoferen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Deze bundel gedichten gaat over geheimen vertellen, geheimen verklappen, fijne geheimen, vervelende geheimen, kortom: alles wat met geheimpjes te maken heeft. In elk gedicht komt een bepaald aspect naar voor, dat op een eenvoudige en speelse manier verwoord wordt. Zeer herkenbaar en duidelijk.
Bij elk gedicht hoort ook een tekst ‘om verder over te praten’. Daarin stelt de auteur enkele gerichte vragen die aansluiten bij de elementen uit het gedicht. De vragen nodigen uit om te praten over de gevoelens of gedachten uit het gedicht, om alles nog beter te begrijpen. Achter in het boek vertelt de auteur bij elk gedicht hoe ze ertoe kwam om dat te schrijven; de herinneringen die aan de oorsprong lagen van het gedicht deelt ze met de lezers. Zo wordt het voor de lezer duidelijk dat al wat je meemaakt een start kan zijn om een gedicht te schrijven. Een boeiende manier om poëzie dichterbij te brengen. De bijhorende illustraties beklemtonen een aangebracht element uit elk gedicht, waarbij een fragment bij de vraagjes geplaatst wordt.
Geen hoogvlieger qua originele poëzie, maar wel een fijn boekje om rond poëzie na te denken en ermee te werken. Een interessante invalshoek voor wie kinderen graag wat poëzie meegeeft.

 

Mik Ghys
april 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009