· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Taterwater

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marijke Umans

 Aantal blz.

 116

 Illustrator:

 Riske Lemmens

 ISBN:

 9789058385123

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 anders zijn, gezin, humor

 Prijs: €

 14,95

 

 

Meer van hetzelfde. Maar dat is niet negatief bedoeld. Wie genoten heeft van de belevenissen van de immer energieke en altijd goedbedoelende Betje in ‘Wiebelkont’, zal evenveel plezier beleven aan deze opvolger ‘Taterwater’.
De levenslust van het meisje met de kwajongensstreken spat van de pagina's af. Want ook al kent Betje haar kleine en grote verdrietjes - lees vooral het hartverscheurende verhaal van Pietje en Patje - bovenal overheerst haar plezier in het leven.

Marijke Umans heeft net als in haar vorige boek de lekker springerige hersenkronkels van Betje goed weten te vatten. Misschien komt dat op sommigen chaotisch over, ons lijkt het gewoon (h)eerlijke kinderlogica. Daarnaast is 'Taterwater' ook duidelijk een coherenter geheel dan zijn voorganger: zo loopt de verhaallijn van het probleemkind 'Sprinkhaan' doorheen het hele boek en wordt ook het drama rond Pietje en Patje mooi opgebouwd.
Het drukt de (jonge) lezer met zijn neus op de sociale ongelijkheid en de problemen die er in onze maatschappij zijn, zonder dat het zwaar op de hand wordt. De positieve, optimistische toon overheerst.
 Amusant en plezant: Betje mag van ons nog vele avonturen beleven.

 

Ilse Trimborn
april 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 april, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009