· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Balsporten

 Reeks:

 Wat weet jij van…

 Auteur:

 Barbara C. Bourassa

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789055663071

 Uitgever:

 Corona/Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Hajo Geurink

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Ball sports

 AVI:

 

 Thema’s:

 hobby, sport, balsport

 Prijs: €

 13,00

 

 

Een heleboel sporten beoefen je met een bal. Soms in groepsverband, soms individueel. En er valt heel wat over te vertellen.
Na een korte inleiding krijg je in dit boek een overzicht van 8 balsporten. Volleyball, basketball, netball, voetbal, rugby, handbal, American football en bowlen worden een voor een nader bekeken. Hoewel ze zeer uiteenlopend zijn, zijn er soms ook opvallende overeenkomsten. Na wat uitleg over het spel zelf, krijg je ook informatie over de gepaste kledij en veiligheidvoorschriften, waar je de sport beoefent, wie bekend geworden is met deze sport en enkele interessante weetjes. Achteraan in het boek vind je een verklarende woordenlijst en een register.
De informatie per sport is duidelijk en wordt mooi geïllustreerd door de actiefoto’s. Heel uitgebreid is die informatie echter niet. Je moet dit boek beschouwen als een overzicht, een kennismaking. Raak je geïnteresseerd in een van deze sporten dan zal je een uitgebreider werk over die sport moeten raadplegen om meer duidelijkheid te krijgen over de spelregels.
Een interessante eerste kennismaking met diverse balsporten.

 

Mik Ghys
april 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 april, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009