· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Mag ik eens in je luier kijken?

 Reeks:

 

 Auteur:

 Guido van Genechten

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Guido van Genechten

 ISBN:

 9789044810127

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 2

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 luier, drollen, verschillend zijn, vriendschap

 Prijs: €

 14,95

 

 

Muisje is ontzettend nieuwsgierig. Hij wil alles onderzoeken en overal in kijken. Op een dag komen zijn vriendjes aan de beurt. Hij wil in al hun luiers kijken. Bij Haasje vindt hij zeven hazenkeuteltjes, bij Geitje een hele hoop kleine zwarte keuteltjes en bij Hondje een drolletje met een puntje eraan. Ook Koetje, Paardje en Varkentje laten in hun luier kijken. Daarna is het de beurt aan Muisje, want nu zijn al zijn vriendjes nieuwsgierig geworden naar de inhoud van zijn luier. Maar die is leeg want Muisje…heeft een potje.

Dit verhaal combineert enkele educatieve elementen. Muisje is nieuwsgierig en wil bijleren. Door zijn vriendjes te onderzoeken ontdekt hij hoe verschillend ze zijn, hoe verschillend ook hun drolletjes zijn. Het einde van dit herhalingsverhaal toont dan weer ‘het potje’, de oplossing om geen drolletjes meer in je luier te hebben. Het fiere Muisje vertelt alles aan zijn vriendjes, die op slag overtuigd zijn om zelf op het potje te gaan.
Dit boek is vooral bedoeld voor heel jonge kinderen. Je merkt het al in het taalgebruik, want de dieren krijgen geen echte voornaam, alleen hun soortnaam in een verkleinvorm. Muisje, Varkentje, Koetje enz. zijn vriendjes en kunnen daardoor laten zien hoe verschillend ze zijn. Naast de herkenning van de verschillende dieren in combinatie met hun drollen, kan dit boek een aanzet geven om het potje te leren kennen. De flapjes in de illustraties zorgen voor leuke interactie, elke luier kan door de peuter zelf opengemaakt worden, zo ontdekt hij samen met Muisje de inhoud van de luier. Een grappige ontdekkingstocht.

 

Mik Ghys
maart 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 april, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009