· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wraak

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mats Wahl

 Aantal blz.

 287

 Illustrator:

 Bart Luijten

 ISBN:

 9789059082724

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Zweeds: Maaike Lahaise

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Återkomst

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 wraak, politieonderzoek, samenleving

 Prijs: €

 15,95

 

 

Tove is veertien. Ze heeft haar vader nooit gekend. Hij is doodgeschopt door enkele jongeren. Eén van die jongeren van toen is nu een extreem-rechtse politica die opkomt bij de verkiezingen. Tove is vast van plan om haar te vermoorden. Wraak wil ze en niets anders!

Dit is het vierde deel uit de thrillerreeks rond commissaris Fors. Net als in de vorige delen lijkt een eenvoudig politieonderzoek van een misdaad toch niet zo eenvoudig. In zijn heel gedetailleerde beschrijvingen en uiterst nauwkeurige reconstructie van de feiten weet de auteur de lezer te blijven boeien tot het einde.
De auteur slaagt er weerom in om deze zaak heel realistisch en levensecht bij de lezer te brengen. De lezer ervaart de politiemensen als mensen van vlees en bloed, die nauwgezet hun werk doen, maar evengoed moeten samenwerken met collega’s die er andere werkmethodes op na houden die hen niet zo liggen; die mensen ontmoeten die hen helemaal niet vooruit helpen met het verhaal dat zij te vertellen hebben of die te maken krijgen met misdaden die niet opgehelderd raken.
De personages en situaties uit het verhaal zijn heel herkenbaar; hangjongeren waar de goegemeente weinig goeds over kan zeggen of mensen die het recht in eigen handen denken te moeten nemen.
Ook deze keer spaart de auteur de maatschappij niet door zijn personages mistoestanden op scherpe wijze te laten verwoorden.
Een bijzonder boeiend verteld misdaadverhaal waarin de spanning tot het einde wordt aangehouden!

 

Pol Van Damme
januari 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009