· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Prins van de hel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Wendy Stroobant

 Aantal blz.

 181

 Illustrator:

 (omslag) Peer De Maeyer

 ISBN:

 9789059082618

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 Frans hofleven 17de eeuw, klooster, chantage,
 bijgeloof

 Prijs: €

 15,95

 

 

Rose, gewend aan luxe en uitgebreide feestjes aan het hof van Lodewijk XIV, moet plots onderduiken zonder dat zij de ware reden ervan kent. Zij komt in een streng en armoedig nonnenklooster terecht en kan zich nauwelijks aanpassen aan het leven als novice. Haar hoop op een snelle terugkeer blijkt ijdel. Zal ze zich de rest van haar leven moeten opsluiten in dit klooster? Rose ziet geen uitweg …

De bijzonder boeiende beschrijvingen van de auteur zorgen voor een prachtig beeld van het leven in Parijs tijdens de periode van Lodewijk XIV. Het contrast tussen het hof en het klooster kunnen bijna niet groter zijn. De verwende Rose is het harde leven van de gewone mens absoluut niet gewend en haar werk in het strenge klooster vindt ze ronduit afschuwelijk.
Maar het is net dat harde leven in het klooster dat Rose sterkt en haar de kracht geeft om haar eigen leven in handen te nemen en actie te ondernemen. Ze ontdekt ook de levenskracht in andere mensen die kunnen genieten van dingen waar zij aan het hof haar neus voor zou ophalen. In die zin is het voor haar zeker een levensles.
Ondanks het decadente leven aan het hof speelt bijgeloof onder de hovelingen en adellijke dames en heren een grote rol en wordt dit aangegrepen door duistere figuren om munt uit te slaan.
Dit verhaal is niet alleen spannend en boeiend geschreven maar biedt de lezer een bijzonder klare en verhelderende kijk op de levensstijl van die verwende adel aan het Koninklijke hof. En die is niet altijd even netjes.
Beslist de moeite waard!

Bekroond met een Boekenwelp 2009.

 

Pol Van Damme
januari 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009