· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Gaan langs de mooiste weg

 Reeks:

 

 Auteur:

 (redactie) Ger van Hoek

 Aantal blz.

 140

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054838203

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uitÖ:

 

 Leeftijd:

 volwassenen

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Themaís:

 poŽzie

 Prijs: Ä

 16,50

 

 

Dit boek biedt een combinatie van besprekingen van dichtbundels en creatieve lesideeŽn. Twaalf bundels jeugdpoŽzie worden nader bekeken en uitgebreid besproken. De bespreking geeft eerst een samenvatting en gaat daarna dieper in op de titel, opbouw, taal en stijl, het verband met andere boeken van de auteur, reacties op het boek en achtergronden. Voor wie meer wil weten wordt nog verwezen naar diverse boeken, tijdschriften en websites (waaronder deze!). Daarna volgen de lessuggesties, waarvan sommige de hele bundel benaderen en andere ťťn gedicht uitpikken. Er wordt ook steeds duidelijk gesteld voor welke leergroepen de opdrachten bruikbaar zijn, zodat je je opdracht niet te moeilijk of te gemakkelijk maakt.
De bespreking is steeds duidelijk, informatief en zeer goed uitgewerkt. De bijhorende lesideeŽn worden zeer praktisch benaderd. Je kan er onmiddellijk mee aan de slag en zal je leerlingen zeker kunnen aanspreken. Zowel taalspelletjes als inhoudelijke besprekingen komen aan bod, maar je zal verrast zijn over de vele mogelijkheden die poŽzie biedt in de klas.
Dit werk is zeker een aanrader voor wie in de klas wil werken met poŽzie. Nadat je gewerkt hebt met poŽzie uit bundels die hier voorgesteld werden, zal je genoeg ervaring opgedaan hebben om de vele ideeŽn ook te gebruiken bij andere bundels. Zo vernieuw je je aanbod en blijft poŽzie levend in je klas.

 

Mik Ghys
januari 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009