· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Badminton

 Reeks:

 Ken je sport

 Auteur:

 Clive Gifford

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789055664061

 Uitgever:

 Corona/Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Hajo Geurink

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Badminton

 AVI:

 

 Thema’s:

 sport, badminton

 Prijs: €

 13,00

 

 

Wat is Badminton? Na het beantwoorden van deze vraag gaat de auteur dieper in op de geschiedenis en de regels van deze sport. Hij schenkt aandacht aan het veld en de uitrusting, de greep en slag, het serveren, het slagen, overhead clears, slagen op schouderhoogte, netdrops, smashes en dropshots, tactiek en kampioenschappen. Duidelijke foto’s en illustraties proberen je een goede kijk te geven op alle aspecten van deze sport. Door sommige bewegingen zelfs stap voor stap in beeld te brengen, en er een schema bij te voegen, kan je dit boek zelfs als handleiding gebruiken als je het spel wil uitproberen. Door de degelijke informatie en gedetailleerde beschrijvingen kan je meteen aan de slag.

Dit boeiende boek biedt een duidelijk overzicht van deze sport. Door elk onderdeel apart te bekijken, valt de veelzijdigheid van deze sport extra op. Dat geeft een duidelijk signaal naar de lezer waardoor zijn interesse zeker gewekt zal worden.
Een interessante kennismaking met deze sport, goed voor een basis algemene kennis en heel wat praktische informatie om zelf uit te proberen.

 

Mik Ghys
december 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 januari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009