· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Vriendinnen op stap

 Reeks:

 Vriendinnen

 Auteur:

 Jacqueline Wilson

 Aantal blz.

 190

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789026124235

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok - Fontein

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Annemie Boonen

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Girls out late

 AVI:

 9

 Thema’s:

 verliefd, vriendschap

 Prijs: €

 12,50

 

 

De drie vriendinnen Ellen, Maud en Nadine gaan winkelen en daarna even iets eten bij McDonalds. Daar maakt Ellen iets ongelooflijks mee. Er zit een leuke jongen te schetsen en hij heeft alleen maar oog voor haar. Als reactie begint zij hem ook te schetsen. Even later komt hij naar hun tafel en stelt zich voor. Het klikt onmiddellijk tussen de twee tekenaars. Russell wil Ellen naar huis brengen, maar dat lukt pas na een hele omweg. Waardoor ze natuurlijk veel te laat thuis komt. Haar geoefende leugentje valt in het water en ze wordt zwaar gestraft. Toch gaat ze de dag daarna stiekem naar haar nieuwe afspraakje met Russell, maar hij daagt niet op. Was het dan toch niet de ware?

Dit verhaal draait vooral rond de verliefdheid van Ellen en Russell. Hun beginnende relatie krijgt onmiddellijk heel wat hindernissen te verwerken, maar Russell slaagt er op een originele manier in Ellens hart te veroveren. Waar hij het moeilijker mee heeft, is haar verknochtheid aan haar vriendinnen. Maar als hij Ellen echt wil, zal hij die twee andere meisjes er toch bij moeten nemen. Voor Ellen zijn ze echt onmisbaar. Toch is het vooral leuk om te lezen hoe de mollige Ellen, die zichzelf te dik en niet mooi vindt, door een leuke jongen verkozen wordt boven haar vriendinnen, die ze zelf zoveel mooier vindt. Het geeft haar eigenwaarde een belangrijke oppepper.
Dit is opnieuw een boek vol gevoelens en levensechte situaties. De leefwereld van tieners komt mooi in beeld, een wereld waar het grootste geluk plots kan omslaan in hartstochtelijk verdriet. Humor duikt overal op, zowel in de dialogen als in de bizarre situaties waarin de personages soms belanden.
Een vrolijk meisjesboek!

 

Mik Ghys
december 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008