· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik leer Frans met Superkat

 Reeks:

 

 Auteur:

 Catherine Bruzzone

 Aantal blz.

 12

 Illustrator:

 Clare Beaton

 ISBN:

 9789059324329

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 taalonderricht, Frans, spel

 Prijs: €

 15,00

 

 

De titel van dit boek liegt er niet om: het is een speelse bundel vol spelen en tips om kinderen vertrouwd te maken met de Franse taal. Dit alles met de figuren Superkat en zijn aartsvijand Monsterrat als rode draad.
Het
geheel is niet gewoon een boek, maar veeleer een speelse bundel om lekker lang en vaak mee aan de slag te gaan.
Het boek zelf is duidelijk en overzichtelijk opgebouwd. Het geeft tal van tips voor prettige spelletjes en de vele nuttige didactische tips nemen de volwassen begeleiders bij de hand voor een degelijk en speels taalonderricht.
In het middendeel vind je stevig uitneembare pagina's om te verknippen en mee te spelen. Hierin vind je woordkaarten, prenten, cijferkaarten, invulpagina's rond het lichaam en de kledij, een bordspel waar je op schattenjacht wordt gestuurd en een poster met daarop het weer, de dagen van de week, de maanden van het jaar, de seizoenen en het alfabet.
Op de binnenkant van de kaft vind je ook nog badges en pionnen en modellen om het masker van Superkat en vingerpopjes van Monsterrat te maken.
Tenslotte is er ook nog een audio-cd waarop je alle woorden en zinnetjes kan beluisteren en nazeggen. Hierop vind je ook nog enkele versjes en liedjes om mee te zingen.
Kortom, een uitgebreid pakket voor een speels en verantwoord (Frans) taalonderricht, voor zowel klasgroepen als kinderen thuis.

 

Eric Vanthillo
december 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008