· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Miss Griezelverkiezing

 Reeks:

 De Kriegeltjes

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 108

 Illustrator:

 Steven Dhondt

 ISBN:

 9789059324886

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 7

 Thema’s:

 griezelen, verkiezing, humor

 Prijs: €

 13,50

 

 

De zusjes Kriegel kennen we allemaal, maar wat ze vroeger allemaal beleefd hebben, daar kunnen nog veel verhalen over verteld worden.
In dit eerste boek over ‘De Kriegeltjes’ vinden we de jonge zusjes thuis tijdens Halloween. Overdag zijn ze even op stap geweest en heeft Fien een kistje gekocht op de rommelmarkt. ’s Avonds begint ze te lezen in het boekje dat in het kistje zit en voor ze het weet maakt ze alles mee wat beschreven staat in het verhaal. Maar ook thuis valt er heel wat te beleven met de oppas Sofie, haar vriendje Sam, hun ouders die naar een verkleed bal zijn en een gemene motorrijder. Spanning en actie verzekerd.

Dit verhaal is een herwerking van het eerder verschenen griezelverhaal ‘Witte heksennacht’, maar deze keer zijn de drie Kriegelzussen de hoofdpersonages. Tijdens het lezen van dit boek volg je twee avonturen: de belevenissen bij de Kriegels thuis en een Miss Griezelverkiezing in een  oud huis in het bos, vol griezelachtige personages. Om de verhalen uit elkaar te houden, werd er gewerkt met een andere tekstkleur en ander lettertype. Zo kan geen enkele lezer zich vergissen. De illustraties maken geen onderscheid, maar dat is ook niet nodig. Door de omgeving, de personages en de situaties weet je perfect wat er getoond wordt. De zeer expressieve illustraties spreken sterk tot de verbeelding. De zusjes worden ook zeer raak in beeld gebracht. Het was een goede keuze om voor dit verhaal te werken met kleurillustraties, het verhoogt de sfeer en de aantrekkelijkheid van dit verhaal.
Na dit boek ben je toch benieuwd wat de zussen nog allemaal meegemaakt hebben toen ze zo oud waren.

 

Mik Ghys
december 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008