· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Alle eendjes…

 Reeks:

 

 Auteur:

 An Debaene

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Marjolein Pottie

 ISBN:

 9789059082670

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 liedjes

 Prijs: €

 19,95

 

 

Maar liefst 26 kinderliedjes werden in deze bundel opgenomen. Elk liedje wordt naast de tekst voorgesteld in stripvorm. De tekeningen tonen waar het liedje over gaat, zodat de kleuters nadien aan de hand van de illustraties weten welk liedje er gezongen moet worden. Naast de illustraties is er ook nog een woordenlijst voorzien, met de woordenschat die in het lied aan bod komt. Nadat op die manier alle liedjes voorgesteld worden, volgen de noten en de bewegingen, want bij veel van deze liedjes horen ook bewegingen. Die worden duidelijk aangegeven tussen de notenbalken, aansluitend bij de tekst. Zo wordt dit boek een feest om alle bekende kleuterliedjes weer op te frissen en samen uit te beelden.

Dit boek wordt bekeken als een herziene versie van het bekende ‘Ikkeltje Kramikkeltje’, dat heel wat kinderen plezier heeft bezorgd. Het grote succes van deze formule zijn de vele illustraties die zo duidelijk zijn dat kleine kinderen zelf kunnen zien welk liedje afgebeeld staat op een pagina. Dat ze nu in kleur zijn maakt het geheel nog aantrekkelijker.
De bijhorende CD zorgt ervoor dat zelfs minder goede zangers toch vlot kunnen meezingen. En voor de vlotte zangers zijn er ook instrumentale versies voorzien. Zangpret voor iedereen. 
Net als zijn voorganger is dit boek een aanrader, zowel thuis als op school.

 

Mik Ghys
november 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008