Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Monsteroorlog

 Reeks:

 Demonata

 Auteur:

 Darren Shan

 Aantal blz.

 241

 Illustrator:

 (omslag) Mel Grant

 ISBN:

 9789026124020

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Marce Noordenbos

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Demon Apocalypse

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 demonen, griezelen

 Prijs: €

 12,50

 

 

Grubbs Grady kan de demonen niet ontlopen; ze komen hem zelfs opzoeken. Op het moment dat hij dreigt ten onder te gaan, wordt hij door een onbekende man gered. Hij ontdekt bij zichzelf nog meer bijzondere krachten waarvan hij niet vermoedde dat hij erover beschikte. Maar de man brengt hem geen rust, integendeel. Hij vraagt Grubbs om het mee op te nemen tegen de demonen in hun eigen universum. Maar dan slaan de demonen toe in de reële wereld en dreigt de totale ondergang van de mensheid. Kan een handjevol demonenjagers het tij doen keren? Grubbs heeft zo zijn twijfels.

In dit zesde deel uit de Demonata-reeks komen een aantal personages samen die in vorige verhalen een rol hebben gespeeld, maar niet samen met Grubbs. Zo worden de verschillende delen met elkaar verbonden. En omdat in deze griezel-fantasy alles mogelijk is, kunnen ook personages die al honderden jaren dood zijn terug tot leven komen.
Dit deel doet niet onder voor de andere wat betreft bloederige en griezelige elementen. Toch komen er momenten van bezinning in voor die Grubbs doen nadenken over zijn eigen lot, zijn familie, zijn lotgenoten. Al komen deze mijmeringen soms op een erg ongelegen moment, namelijk midden in één of andere actie. Daardoor vertraagt het verhaal sterk en lijkt soms zelfs tot stilstand te komen, terwijl er eigenlijk vanalles gebeurt en de ‘helden’ zouden moeten handelen. Het tijdsverloop in het verhaal is ook verschillend naar gelang ze zich in het demonenuniversum bevinden of in de reële wereld. In hun ultieme actie slagen ze er zelfs in het onmogelijke waar te maken. Op die manier kan de reeks uiteraard eindeloos blijven duren.
Goed voor enkele griezelige uren leesplezier, zonder erg veel diepgang, maar dat is ook niet de bedoeling van deze reeks.

 

Pol Van Damme
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 oktober, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008