Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het Gadget boek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Chris Woodford, Jon Woodcock

 Aantal blz.

 256

 Illustrator:

 Diverse fotografen en illustratoren

 ISBN:

 9789027476920

 Uitgever:

 Winkler Prins

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Richard Rasker

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The Gadget Book

 AVI:

 

 Thema’s:

 informatief, nieuwe technieken, gadget

 Prijs: €

 24,95

 

 

Onderverdeeld in zeven hoofdstukken komen een groot aantal voorwerpen aan bod, waarvan de werking wordt verklaard. Een aantal van die voorwerpen zijn erg algemeen zoals een helikopter, asfalt, kattenogen of een pneumatische hamer. Maar heel wat andere doen de lezer/kijker verrast opkijken of zijn helemaal ongekend, zoals head-up-display, flybar, skywalk of de power tower. Elk onderwerp krijgt een inleiding in een grotere letter, waarna in een aantal kleinere teksten en een aparte kader meer wordt verteld of de werking verklaard. Die verklaring staat wel in een bijzonder bondige uitleg, waarbij de zinsstructuur niet helemaal wordt gevolgd. Dat kan bij jongere lezers wel enige problemen opleveren. De meeste ruimte wordt echter voorbehouden aan fotomateriaal van het voorwerp waarbij dikwijls röntgenfoto’s de binnenkant ervan laten bekijken.
Het boek is heel modern opgevat en de lezer moet het boek ook regelmatig kantelen of helmaal omdraaien om het onderwerp te kunnen bekijken en de tekst te lezen.
Erg hip laat het de lezer/kijker een boeiende blik werpen op bestaande en nog uit te werken technologie die het leven van de mens in de nabije toekomst zal beïnvloeden.

 

Pol Van Damme
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 oktober, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008