Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Goed bezig, Sigi!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jan Simoen

 Aantal blz.

 178

 Illustrator:

 (omslag) Patrick Storms

 ISBN:

 9789045106502

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 puber, opgroeien, humor

 Prijs: €

 12,95

 

 

De 12-jarige Sigi worstelt met de beslissingen van zijn ouders en geeft er ongezouten zijn commentaar op. Samen met zijn jongere broertje tracht hij zich een plaats te verwerven in het leven. Dat lukt niet altijd zoals hij het wil en dan vliegen de vonken in het rond, want ouders … wie gelooft die mensen nu nog?

De auteur laat zijn personage Sigi op een heel humoristische manier de wereld om hem heen ervaren. Sommige stukjes zijn gewoon hilarisch en, o zo herkenbaar. De jonge lezers zullen zichzelf moeiteloos met het personage van Sigi kunnen vereenzelvigen. Sigi is een Vlaamse versie van ‘Adrian Mole’.
De vader van Sigi en diens nieuwe vriendin krijgen echter een eerder karikaturale beschrijving, terwijl zijn moeder – gelukkig – gewoon wordt beschreven. Bij al de dingen die Sigi beleeft en ondergaat voert de humor de boventoon. Opmerkelijk is dan dat het slot eerder gevoelig, sereen en wat mysterieus verloopt.
De tekst leest erg gemakkelijk en door de humoristische manier van verwoorden heeft het verhaal heel wat vaart. Heel leuk om te lezen. Maar, door de vele verwijzingen naar op dit moment hippe groepen, voorwerpen en personen, zal het verhaal snel gedateerd zijn.
De verhalen van Sigi zijn ook te lezen in iD, het schooltijdschrift van uitgeverij Averbode voor 12- tot 15-jarigen.

 

Pol Van Damme
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 oktober, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008