Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Draken en andere mythologische
 wezens

 Reeks:

 

 Auteur:

 James Harpur

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Stuart Martin

 ISBN:

 9789021532189

 Uitgever:

 Kosmos

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Rob de Ridder

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Mythical Creatures

 AVI:

 

 Thema’s:

 mythologische wezens, draken

 Prijs: €

 17,95

 

 

Vele mythologische en fantastische wezens kennen hun oorsprong in een ver verleden. Vooral de mythes van de Oude Grieken of de sagen uit het Hoge Noorden bieden heel wat stof om over uit te wijden. Een aantal van deze wezens zijn in dit boek in groot formaat samen gebracht en beeldend voorgesteld. Hun oorsprong en hun drama wordt kort toegelicht. Al zijn de illustraties op elk blad behoorlijk groot , toch bevat elke pagina ook veel tekst. Die staat in een redelijk kleine letter zodat er heel wat te lezen valt. Bijzondere verhalen krijgen nog wat extra aandacht in een aparte ‘kader’, in de vorm van een perkament dat aan de wand genageld lijkt. Daarnaast bevat het boek om te slagen flappen, kleine ingelijmde boekjes, verschuifbare stroken enzovoort tot een pop-up toe.
Het boek is uitgewerkt in de stijl van de gekende ‘-ologie’boeken met oud uitziende bladzijden; naast de gekleurde illustraties ook zwart-wit tekeningen en tot in kleine details uitgewerkt.
De opvallende kaft is dik zoals bij een fotoboek en voelt zacht aan.
Een knap uitgewerkt boek waarin iedereen uren kan wegduiken om te lezen en te kijken. En tegelijkertijd steken ze nog één en ander op over mythes en sagen, iets wat toch wel meegenomen is.

 

Pol Van Damme
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 oktober, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008