Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Wolven

 Reeks:

 

 Auteur:

 Emily Gravett

 Aantal blz.

 36

 Illustrator:

 Emily Gravett

 ISBN:

 9789000037704

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Rindert Kromhout

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 wolven

 Prijs: €

 13,50

 

 

“Veel te veel konijnen geloven alles wat ze in sprookjes lezen. De lievelingshapjes van wolven zijn GEEN kleine meisjes met rode kapjes. (…)”
Dit stukje tekst staat op de linker binnenflap van het boek. Het zet meteen de juiste toon, maakt nieuwsgierig en nodigt uit om verder te lezen. Konijn gaat naar de bibliotheek en ontleent er een boek over wolven. Konijn verdiept zich in het boek maar heeft niet door wie er over haar schouder meeleest…

Emily Gravett slaagt er met dit boek weer in om boven het conventionele prentenboek uit te stijgen. Het is een boek in een boek, met afgestempelde kaartjes, een briefwisseling die te volgen is met echte brieven in echte enveloppen, met suggestieve namen, … Voorspellend en verrassend tegelijkertijd. Ongelooflijk detaillistisch uitgekiend. Prachtige blik in de ogen van konijn wanneer ze ontdekt dat zij eigenlijk meespeelt in het boek dat ze met haar pootjes omklemt: angst én verbazing. De tekst is droog; de humor zit vooral in het samenspel van woord en beeld. Het boek heeft een gruwelijk einde dat de schrijfster meteen relativeert door te stellen dat het maar een verhaal is, en voor alle zekerheid heeft ze er nog een zoet en sprookjesachtig einde aangebreid.
Een aanrader!

 

Inge Umans
september 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 september, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008