Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Igraine Zondervrees

 Reeks:

 

 Auteur:

 Cornelia Funke

 Aantal blz.

 198

 Illustrator:

 Cornelia Funke

 ISBN:

 9789045105895

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Duits: Esther Ottens

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Igraine Ohnefurcht

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasie, ridders, tovenaars

 Prijs: €

 13,95

 

 

Igraine woont met haar ouders op burcht Bevernel, waar de stenen leeuwen alarm brullen, waar de toverboeken kunnen zingen en de dikke kater praat. Haar ouders zijn de machtigste tovenaars tussen het Fluisterende Woud en de Reuzenbergen, zelfs haar grotere broer Albert kan al behoorlijk toveren. Maar Igraine wil ridder worden en zwaardvechten en draken redden... Op haar tiende verjaardag krijgt ze een geweldig verjaardagscadeau maar er gebeurt ook iets verschrikkelijks: haar ouders hebben zichzelf per ongeluk in varkens omgetoverd! En op dat moment komt Gilgalad de Gierige de burcht bezetten om de toverboeken te roven. Igraine trekt erop uit om echte reuzenharen te zoeken die nodig zijn om haar ouders terug te veranderen... Het begin van een spannend ridderavontuur!

Dit is een geweldig origineel, humoristisch boek, vol fantasierijke en knotsgekke situaties. Aan het begin van het verhaal worden de verschillende personages kort voorgesteld en ben je al meteen midden in de sfeer van het verhaal. De korte hoofdstukken zorgen voor een spannend en afwisselend leesritme. Het is nergens vergezocht, alles past goed in elkaar.
De komische en knotsgekke situaties wisselen elkaar af en Igraine probeert zo snel mogelijk de gevraagde reuzenharen te vinden zodat haar ouders met de juiste toverformule en ingrediënten terug in mensen/tovenaars kunnen veranderen. Onderweg sluit ze vriendschap met de Treurende Ridder van de Berg der Tranen die haar begeleidt en alles over ridders leert.
Een geweldig ontspannend en spannend verhaal voor ridders zonder vrees.

 

Hilde Umans
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008