Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Lily Quench en de Zwarte Bergen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Natalie Jane Prior

 Aantal blz.

 184

 Illustrator:

 Janine Dawson

 ISBN:

 9789054615408

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Anneliet Bannier

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Lily Quench and the Black Mountains

 AVI:

 9

 Thema’s:

 avontuur, machtsstrijd, vriendschap, draken

 Prijs: €

 9,95

 

 

Het kleine land Asrijk heeft zich net bevrijd van de gemene Zwarte Graaf (lees: Lily Quench en de draak van Asrijk) en probeert nu te overleven. Ze beseffen dat de Zwarte Graaf zal proberen hen terug in zijn macht te krijgen en proberen zich voor te bereiden. Daarvoor moet Lily samen met Koningin Draak de magische blauwe lelie gaan zoeken in de Zwarte Bergen. Maar Koningin Draak wil daar niet heen, er heerst daar iets gevaarlijks. Lily laat zich niet afschrikken en vertrekt toch. Ondertussen ontdekt Gordon, de zoon van de Zwarte Graaf, dat er heel wat beroering is in het kasteel waar hij met zijn vader woont. Een gemene generaal probeert de macht over te nemen, maar dat mislukt door Gordon en de onverwachte hulp van Lily en haar draak. Maar lost dat iets op?

Dit is een vrolijk en avontuurlijk verhaal, hoewel het over haat, wraak en andere gemene gevoelens gaat. Gordon probeert een oordeel te vellen over goed en kwaad, maar komt er niet uit. Hij houdt van zijn vader maar toch beseft hij dat hij heel gemene kantjes heeft. Ondertussen neemt Lily haar job als ‘Quench van de koning’ heel ernstig. Ze kan dan ook niet anders dan zelf op zoek gaan naar de blauwe lelie en de vele gevaren trotseren.
Het werd een spannend, boeiend en vlot verhaal. Veel avontuur en tegelijk ook veel humor, met zelfs een magisch kantje als het over het gouden standbeeld en de ring in de rotsen gaat. Lily is een levendig en avontuurlijk meisje dat dol is op Koningin Draak maar ook haar land wil helpen. De karikaturale personages verhogen het humoristische effect. Leesplezier gegarandeerd.

 

Mik Ghys
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008