Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Geheime Missie: Olympische Spelen

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 211

 Illustrator:

 diverse

 ISBN:

 9789054615774

 Uitgever:

 Bakermat/Lannoo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Lo strano caso dei giochi olimpici

 AVI:

 9

 Thema’s:

 humor, sport, Olympische Spelen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Zeer tegen zijn zin vertrekt de bekende uitgeversmuis Geronimo Stilton als verslaggever naar de Olympische Spelen in Ratfurt. Onderweg ontmoet hij de vermomde Speurneus Teus. Die vraagt zijn medewerking om een mysterie op te lossen, want volgens hem is er iets mis op de Olympische Spelen. Geronimo gelooft hem niet en probeert zijn best te doen als verslaggever. Wanneer het niet bestaande land Ratjetoe alle individuele sporten wint, en de atleten nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, gaat Geronimo toch met Speurneus Teus op bezoek in het Olympische dorp. Daar ontmoeten ze een oude bekende van Geronimo, professor Volt, die al enkele maanden verdwenen is. Wat heeft hij te maken met Ratjetoe? Kan Geronimo het mysterie oplossen?

Dit spannende avontuur staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Tijdens het verhaal duiken af en toe interessante weetjes over de Spelen op, zodat het verhaal even onderbroken wordt. Die informatie gaat terug in de tijd, naar het ontstaan van de Spelen in het Oude Griekenland. Geronimo’s avonturen komen goed tot hun recht in het kader van de Olympische Spelen. Wat die Spelen nu eigenlijk allemaal inhouden, kom je te weten na het verhaal. Meer dan de helft van dit boek bevat uitleg over alle sporten die aan bod komen tijdens de Olympische Spelen. Elke sport wordt toegelicht, soms met het vermelden van records. Ook de Winterspelen en de Paralympics worden vermeld. Daarom kan je dit boek als naslagwerk gebruiken als je op de hoogte wil zijn van alles wat te maken heeft met de Olympische Spelen.
Geen gewoon Stilton-avontuur deze keer, maar een boeiend overzicht van wat de Olympische Spelen allemaal te bieden hebben. Met Geronimo’s avontuur als opwarmertje.

 

Mik Ghys
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008