Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De villa in de duinen

 Reeks:

 Z.E.S.

 Auteur:

 Anneriek van Heugten

 Aantal blz.

 142

 Illustrator:

 Wouter Tulp

 ISBN:

 9789044809312

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 7

 Thema’s:

 avontuur, vriendschap, erfenis

 Prijs: €

 14,95

 

 

Tijdens een ijskoude kerstvakantie verveelt Margot zich. Al haar vrienden zijn elders op vakantie of hebben bezoek. Gelukkig komt ze toevallig in contact met de kleine Wessel en zijn papa, die haar hulp nodig heeft om op zijn zoon te passen. Wanneer haar nichtje Gina weer thuis is, gaan ze samen stiekem naar Villa Amandine, een oude villa in de duinen die afgebroken gaat worden. Tijdens het spelen in de villa, raakt Margots portemonnee klem in de keukenlift. Enkele dagen later keren ze terug met enkele vrienden en kunnen de portemonnee ‘bevrijden’. Ze ontdekken ook dat er iemand in de villa geweest is. Wanneer Margot ’s avonds terugkeert naar de villa, brandt er licht op de bovenste verdieping. Nieuwsgierig gaat ze op onderzoek en ontdekt er een oude dame. Die vertelt haar waarom ze in de villa is en wat ze er hoopt te vinden. Margot en haar vrienden schieten in actie want deze dame heeft hun hulp hard nodig…

Dit is opnieuw een spannend avontuur in het rustige badstadje Zandplaat. Van de zes vrienden staat deze keer vooral Margot in de kijker. Hoe verder het verhaal vordert, hoe meer vrienden terug naar huis komen en betrokken worden in de activiteiten. De kinderen zijn erg ontroerd wanneer de oude dame haar verhaal vertelt, ze willen haar dan ook onvoorwaardelijk helpen. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek, want alleen hadden ze het nooit kunnen halen tegenover een gewiekste zakenman. Het verhaal is geloofwaardig en zeer boeiend, zelfs spannend. Het is vlot geschreven met boeiende personages en een duidelijk intrige. De mooie spanningsboog zorgt ervoor dat je vol ongeduld verder leest om te zien of alles wel goed afloopt.
Dit is het derde deel van een leuke reeks voor jonge lezers, met herkenbare personages en geloofwaardige avonturen. Boeiend en gezellig.

 

Mik Ghys
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008