Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Uitvinder Otto en de slakmobiel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bas Rompa

 Aantal blz.

 63

 Illustrator:

 Willeke de Boer

 ISBN:

 9789044808582

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 uitvinden, familie, slakken, milieu

 Prijs: €

 9,95

 

 

Otto lijkt een gewone jongen, maar overal en altijd zit hij dingen te bedenken. Wanneer hij met zijn zus en zijn ouders op bezoek gaat bij tante Nora, trekt hij onmiddellijk de tuin in. Hij weet dat daar veel slakken zitten en gaat op onderzoek. Omdat ze onderweg in de file zaten probeert Otto een oplossing te bedenken voor het fileprobleem. En daar lijken de slakken de ideale oplossing voor. Stiekem neemt hij slakken mee naar huis want in de tuin start dan zijn grote experiment.

Otto is een origineel en boeiend personage. Hij brengt geďnteresseerde lezers op boeiende ideeën zodat ze zelf beginnen te fantaseren over mogelijke ontdekkingen. Otto’s zus is een vrolijke meid die haar broer helemaal steunt met zijn experimenten. Zelf experimenteert ze eerder met opvallende kledij. Achteraan in het boek vind je tien tips voor de beginnende uitvinder. Iedereen die door het lezen van Otto’s experimenten de smaak te pakken heeft gekregen, kan na het lezen van die tips zelf aan de slag.
De expressieve illustraties in vele grijstinten brengen treffend de sfeer die het verhaal nodig heeft. Toch lijkt Otto’s verhaal niet af, maar misschien is dat ook de bedoeling. Zo kan je snel zelf een idee beginnen uitwerken of vol verwachting uitkijken naar de volgende experimenten van deze jonge uitvinder.

 

Mik Ghys
mei 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008