Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De wonderlijke werking van het menselijk lichaam

 Reeks:

 

 Auteur:

 Richard Walker

 Aantal blz.

 61

 Illustrator:

 Lisa Swerling, Ralph Lazar

 ISBN:

 9789020975321

 Uitgever:

 Uitgeverij Lannoo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Lies Lavrijsen

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 How the incredible body Works

 AVI:

 

 Thema’s:

 werking van het lichaam

 Prijs: €

 14,95

 

 

In dit boek van groot formaat tracht men de werking van het lichaam in 13 verschillende hoofdstukken te verduidelijken. Dit gebeurt aan de hand van heel veel tekeningen met daartussen korte informatieve tekstjes. Een aantal onderwerpen worden op uitklapbare bladzijden behandeld. En soms staat het geheel in de andere richting zodat het boek op zijn kant dient gelegd te worden. Een woordenlijst en index sluiten het boek af.

Er staat ontzettend veel in dit boek. Voor erg gestructureerde lezers zal het erg rommelig en onoverzichtelijk overkomen. Kleine figuurtjes leiden de lezer doorheen de overvloed aan illustraties en teksten, al moet de lezer/kijker goed opletten om de weg niet te verliezen in de vele korte tekstjes. Deze zijn duidelijk en passend bij het onderwerp en geven een massa informatie. Naast deze informatie over het besproken lichaamsdeel staan ook nog aanleunende weetjes over het besproken onderwerp. Zo staat er bij het onderwerp over bloed een stukje over vampieren en een stukje over bloedzuigers. De kleine figuurtjes geven ook een humoristisch tintje aan het geheel. Op deze manier wordt op een leuke, ontspannende wijze heel veel informatie verschaft.
Een kijk- en leesboek waarin de lezer/kijker uren kan rondsnuffelen en telkens weer nieuwe dingen zal ontdekken over de fantastische werking van het menselijk lichaam.

 

Pol Van Damme
mei 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008