Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Over de blauwe gele rode oranje roze
 paarse groene bruine grijzeappelblauw-
 zeegroene witte en zwarte wolf

 Reeks:

 

 Auteur:

 Meneer Zee

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Gitte Van Coillie

 ISBN:

 9789059323919

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 wolven, kleuren

 Prijs: €

 11,95

 

 

Het begon allemaal met de Blauwe Wolf, die op de blauwe bladzijde woonde. Hij vond zijn bladzijde te klein en werd geholpen door de Gele Wolf die hem uitnodigde op zijn bladzijde. Maar dan moest hij zich wel verstoppen achter de Gele Wolf. De Rode Wolf wordt jaloers en wil ook naar de Gele Wolf. Maar omdat het dan zo druk wordt, verschuilen ze zich bij de Witte Wolf, die op alle witte bladzijden woont. Hij verstopt ze in zijn buik en als de andere wolven komen informeren naar de Blauwe, Gele of Rode Wolf, brengt hij ze naar hen toe. Dat wil zeggen, hij schrokt ze op. Als de Zwarte Wolf merkt dat al zijn vriendjes verdwenen zijn, bezorgt hij de Witte Wolf zoveel schrik dat hij de Zwarte Wolf ook uitnodigt in zijn buik. Maar dat is net een wolf teveel zodat zijn buik ontploft. Al de andere wolven zoeken vliegensvlug hun eigen bladzijden weer op. Alleen de Zwarte Wolf niet…want er zijn geen zwarte bladzijden…

In dit stapelverhaal verdwijnt de ene wolf na de andere in de buik van de Witte Wolf. Ze amuseren zich daar wel tot de Zwarte Wolf alles verknoeit. Dan vluchten ze terug naar hun eigen vertrouwde omgeving. Alleen de Zwarte Wolf kan dat niet.
Dit werd een spannend wolvenverhaal want ondanks de kleurrijke, soms grappige illustraties, zorgt de expressieve ruwe stijl ervoor dat hier geen lieverdjes uitgebeeld worden. Ook in de tekst wordt er heel wat gebruld, gesparteld, geraasd en gebulderd. Dit is zeker geen verhaaltje voor het slapengaan, eerder een inleidend verhaal voor een wild knuffelgevecht of een loop- en springspel buiten. De verschillende kleuren worden aangebracht tijdens het verhaal en zorgen voor ‘kleurrijke’ wolven.

 

Mik Ghys
april 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 mei, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008