Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Islam

 Reeks:

 Mijn geloof

 Auteur:

 Khadijah Knight

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789055660353

 Uitgever:

 Corona/Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: T. Dijkhof

 Leeftijd:

 + 5 (voorlezen)
 + 8 (zelf lezen)

 Originele titel:

 My muslim faith

 AVI:

 

 Thema’s:

 geloof, islam

 Prijs: €

 12,00

 

 

Dit boek behoort tot een reeks die ontworpen is om jonge kinderen kennis te laten maken met vijf grote wereldgodsdiensten. In elk deel staat een kind centraal dat samen met zijn familie tot een bepaalde geloofsgemeenschap behoort. Aan de hand van vragen en antwoorden proberen de auteurs de lezer/luisteraar wat informatie te bezorgen over verschillende godsdiensten. De uitleg werd kort gehouden, maar voor ouders of begeleiders staat vooraan in het boek nog extra informatie per bladzijde. Zo kan je dieper ingaan op een van de onderwerpen als er nog vragen zijn.

In dit deel komt de islam aan bod. Vragen als ‘Wat geloven moslims?’, ‘Wat leert Allah jou?’, ‘Wanneer bid je?’, ‘Waar bid je?’ en ‘Wat is de moskee?’ komen aan bod. Elke vraag krijgt een korte maar degelijke uitleg, voorzien van een foto ter verduidelijking. Achteraan volgt nog een woordenlijst en een register.

Als eerste kennismaking met een wereldgodsdienst is dit zeker de moeite waard. Aangepaste informatie op kindermaat, ideaal om thuis of in de klas rond geloven te vertellen.

 

Mik Ghys
april 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 april, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008