Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het fort van Sjako

 Reeks:

 

 Auteur:

 Richard Meijer

 Aantal blz.

 296

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044611397

 Uitgever:

 Prometheus

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 Amsterdam, droomwereld, labyrint, zoektocht

 Prijs: €

 15,00

 

 

Jacco verhuist van Almere naar een oud pand midden in Amsterdam. Al gauw leert hij enkele jongeren kennen en al snel zijn ze ook bevriend. In de kamer van Jacco ontdekken ze een geheime doorgang die hen naar een mysterieus en magisch labyrint leidt. Naspeuring in de bibliotheek en de hulp van een blinde bibliothecaris helpen hen stapje voor stapje verder in hun zoektocht naar de oplossing van dit raadsel. Maar zij zijn niet de enigen die de weg hopen te vinden. Er dreigt een enorm gevaar en het zit dichter dan Jacco ooit had kunnen vermoeden.

Dit originele verhaal is bijzonder knap uitgewerkt. In eerste instantie reageert de lezer wat vreemd op de cursief geplaatste stukjes die zich in een ‘Geheime Wijk’ afspelen waarin magische wezens de dienst uitmaken. Maar al gauw wordt duidelijk hoe de vork in de steel zit en geraakt de lezer evenzeer geboeid naar de oplossing van het raadsel als de vijf jongeren. En net als Jacco is de lezer verbijsterd als die ontdekt waar het gevaar vandaan komt.
De jongeren worden heel herkenbaar beschreven. Amsterdam als locatie van het verhaal is geen hinder om volledig mee op te gaan in het verhaal. De lezer raakt ook zozeer vertrouwd met de beschreven fantasiewereld dat deze heel realistisch overkomt. Het hele verhaal wordt erg nauwgezet opgebouwd. Het is dan ook jammer dat bij de naderende ontknoping over enkele elementen erg snel wordt heengegaan, want die geven de geloofwaardigheid van het geheel een knauw.
Het verhaal leest als een trein en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Door het eenvoudig, natuurlijk taalgebruik leest het verhaal erg vlot.
Dit smaakt naar meer! Voor iedereen die houdt van avontuur, magie en spanning is dit een aanrader!!

 

Pol Van Damme
februari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 april, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008