Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De tijdhoeder

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jeanette Winterson

 Aantal blz.

 367

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-499-2119-1

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Ineke Lenting

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Tanglewreck

 AVI:

 9

 Thema’s:

 tijd, avontuur, vriendschap

 Prijs: €

 16,95

 

 

De tijd slaat op hol. Soms staat ze gewoon stil en soms vertoont ze breuklijnen met het verleden. In Londen zijn al verschillende mensen verdwenen in een tijdtornado. Zilver woont sinds het verdwijnen van haar ouders met haar norse tante buiten Londen. Wanneer de geheimzinnige Abel Pekwater alle moeite doet om haar naar Londen te krijgen, vermoedt ze al snel dat haar familie op een of andere manier bij de tijdproblemen betrokken is. Maar ze heeft nooit kunnen dromen van de fantastische avonturen die ze daardoor zou beleven en van hoe belangrijk ze zelf wel is…

Dit fantasierijke verhaal neemt je mee buiten de tijd. Samen met Zilver maak je een reis naar de Einstein-lijn, een plek buiten de tijd waar alle tijdreizigers terecht komen. Een verrassende plek, waar net als op aarde goed en slecht in elkaar verstrengeld zijn. Ook de personages in dit verhaal bieden dat contrast: de hebzuchtige tante en de machtsgeile Pekwater tegenover de eerlijke Zilver en de trouwe Gabriël. Zilver is de rode draad door het verhaal, zij blijkt de tijdhoeder te zijn, de spil waar alles om draait. De machtsspelletjes rondom haar beïnvloeden haar niet. Ze heeft niet altijd alles onder controle maar dankzij de hulp van nieuwe vrienden overleeft ze haar avonturen. En alhoewel ze voor zichzelf een gelukkigere afloop had gewenst, kiest ze toch voor een betere wereld.
Een boeiend en fascinerend verhaal, dat af en toe toch erg complex overkomt. De grote lijnen van het verhaal zijn duidelijk, maar sommige details gaan verloren in de moeilijke benadering van de gebeurtenissen. Een spannend boek voor de volhouders.

 

Mik Ghys
februari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008