Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Geheime Missie Orkaankust

 Reeks:

 

 Auteur:

 Joshua Mowll

 Aantal blz.

 288

 Illustrator:

 Joshua Mowll

 ISBN:

 9789022321379

 Uitgever:

 Manteau/De Harmonie

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Gerbrand Bakker

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Operation Typhoon Shore

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, zoektocht, familie

 Prijs: €

 17,95

 

 

Doug en Becca MacKenzie worden na de verdwijning van hun ouders door hun oom meegenomen aan boord van de Expedient, een groot schip met onverwachte verborgen talenten. De kinderen worden betrokken bij een zoektocht naar een speciale grondstof die erg vernietigend uit de hoek kan komen. Na een hels avontuur op een pirateneiland (beschreven in het boek ‘Geheime Missie Jericho Rood’) trekken ze over de Celebeszee, waar ze in een geweldige storm terechtkomen. Zwaar gehavend zoeken ze een schuilplaats op Zuidereiland. Daar doen Becca en Doug een wonderbaarlijke ontdekking. Maar hun leven loopt gevaar als ze merken dat de door hen gezochte Pembleton-Crozier vlakbij zijn machtsdromen probeert waar te maken…

Dit raadselachtige verhaal is het tweede deel van een trilogie. Een geheime Gilde tracht een eeuwenoud geheim te bewaren, maar er zijn kapers op de kust. Afvalligen van de Gilde deinzen voor niets terug om hun dromen over geld en macht waar te maken. Doug, Becca en hun vrienden zitten in een benarde positie, maar ze slagen er toch in om te overleven. De zoektocht van de twee kinderen naar hun ouders lijkt nog niets op te leveren, maar ze hebben een vermoeden. Die zoektocht zal zeker uitgewerkt worden in het te verschijnen derde deel.
De karakters van de hoofdpersonages en hun bondgenoten komen uitvoerig aan bod. Ook hun tegenstanders komen uitgebreid in beeld. Het verhaal zelf loopt als een trein en zit boordevol actie: van het geheimzinnig binnendringen van een duikboot tot ontploffende raketten en vulkaanuitbarstingen. Soms volg je als lezer twee of drie gevaarlijke ondernemingen tegelijk en toch blijft de verhaallijn erg duidelijk. 
Wat dit boek zo speciaal maakt, zijn de talrijke wetenswaardigheden die naast het verhaal opduiken. Uitflapbare bladzijden tonen je elk detail van de omgeving of van de vele machines die tijdens het verhaal ter sprake komen. Knappe illustraties met zeer gedetailleerde informatie. Naast het doorlopende verhaal krijg je soms een apart stukje geschiedenis of achtergrondinformatie, net als foto’s van alle personages die in het verhaal opduiken. Zo lijkt dit boek een echt dagboek, of logboek, voorzien van een stevige elastiek om alle informatie bij elkaar te houden. Een intrigerende vormgeving die elke lezer nieuwsgierig maakt.

 

Mik Ghys
januari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008