Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het weerwolfmeisje

 Reeks:

 Four Special Kids

 Auteur:

 Karel Verleyen

 Aantal blz.

 156

 Illustrator:

 (omslag) Jan Bosschaert

 ISBN:

 9789059323773

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 tweelingen, paranormale gaven, avontuur

 Prijs: €

 15,95

 

 

De 4SK, Four Special Kids, keren na hun bloedstollende vakantie in Hongarije, terug naar huis. Wanneer ze weer naar school gaan, voelen ze nog steeds een dreiging in hun omgeving. Tijdens de herfstvakantie mogen ze samen op computer- en avonturenkamp. Ze maken er al snel kennis met het Weerwolfmeisje, een haveloos gekleed meisje dat daar in de buurt rondzwerft. Volgens de kampleider is ze een legende, maar de 4 vrienden ontmoeten haar echt. Ze merken ook dat de gekke professor Isar hen nog steeds wil gebruiken als proefkonijnen. Maar ook het Weerwolfmeisje lijkt in gevaar. Gaan ze allemaal kunnen ontsnappen?

Opnieuw een spannend avontuur van de twee tweelingen die samen de Four Special Kids vormen. Tijdens hun eerste avontuur, ‘De man van Kaddor’, werd de start gegeven voor een meedogenloze zoektocht. Professor Isar wil van de vier vrienden een stukje uit hun hersenen, omdat ze alle vier een unieke gave hebben. Het hele avontuur is dan ook opgebouwd met de plannen van de boosdoeners en de ontsnappingspogingen van de kinderen. Telkens weer kunnen ze ontsnappen uit de handen van de getrainde huurlingen, dankzij hun gaven en een hoop geluk.
Een vlotte taal en boeiende dialogen zorgen ervoor dat je dit verhaal in een ruk uitleest.
Jammer genoeg zal er geen derde avontuur meer volgen van deze boeiende tweelingen. De auteur overleed immers op 18 november 2006.

 

Mik Ghys
december 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008