Wie pluist voor jullie al die boeken uit ?

Het Pluizuit-team bestaat uit 5 gepassioneerde enthousiastelingen die allen besmet zijn met hetzelfde virus: het virus van de betere jeugdliteratuur. Om het (goedaardige) virus verder te verspreiden, recenseren zij vrijwillig en onafhankelijk een selectie van goede kinder- en jeugdboeken. Hun motivatie is om de bezoekers van deze website wegwijs te maken in goede jeugdliteratuur en om hun passie te delen met vele, vele anderen.

Wie zijn zij?

Eric

Eric Vanthillo is dramadocent en acteur/regisseur van hoofdzakelijk jeugdtheater. 
Reeds lang recenseert hij kinder- en jeugdboeken vanuit een passie en bewondering voor de gehele kindercultuur.
Hij schreef ook mee aan een aantal theaterpublicaties en leesmaterialen voor de Jeugdboekenweek.

Hilde

Hilde Umans is, reeds vanaf ze kon lezen, een fervente boekenwurm.
Haar passie voor taal en lezen brachten haar tot de studies van vertaler.
Tijdens haar opleiding begon zij met het recenseren van kinder- en jeugdliteratuur, en dat doet ze nog steeds met volle overgave.
Sinds enkele jaren is ze professioneel bezig met boeken en boekpromotie. 

Inge

Inge Umans werkt als documentalist bij docAtlas, een documentatie- en leermiddelencentrum, gespecialiseerd in Nederlands voor anderstaligen, intercultureel onderwijs, mondiale vorming en interculturaliteit. Daarvoor gaf ze les aan anderstalige nieuwkomers. Ze geeft workshops rond voorlezen, werken met de kamishibai en wil mensen graag wegwijs maken in het kinderboekenbos. Zij leest heel graag, in de winter onder haar warme dons en in de zomer op een schaduwrijk plekje in de tuin. En het liefst samen met haar kinderen…

Mik 

Mik Ghys werkt in een boekhandel, waar ze de kinder- en jeugdliteratuur onder haar hoede heeft. Zo kan ze alle nieuwe titels uitgebreid bekijken en bewonderen. Ze raadt boeken aan via de Boekenzoeker en selecteert mee de titels uit het buitenland die in aanmerking komen voor de KJV-lezers van 8 tot 12 jaar. Ze is ook al erg lang vrijwillige bibjuf in een basisschool.

Pol

Pol Van Damme werkte zijn hele loopbaan als leerkracht in een basisschool. Hij werkte er ook mee in een werkgroep ‘leespromotie’ om boeken en lezen onder de aandacht van de kinderen te brengen. En als boekenmeester dompelde hij alle kinderen onder in de wondere wereld van verhalen, poëzie, informatieve boeken, verteltheater of zoekboeken. Hij startte mee de KJV-werking op in de bibliotheken van Schoten en Schilde. Hij begeleidt leesgroep 4 voor de KJV. Reeds lang is hij geboeid door jeugdliteratuur, een fascinatie die hij graag deelt met vele anderen.