Nieuwste recensies

Elk jaar organiseren Emilia’s ouders het Bibberbal, een traditie in hun vampierenfamilie. Emilia heeft er niet veel zin in omdat er vooral volwassenen aanwezig zullen zijn.

Nadat Julius Zebra en zijn gladiatorenvrienden in Engeland de Romeinen verjaagd hebben, willen ze wraak nemen op Septimus, hun vroegere leraar in de gladiatorenschool.

Een meisje en haar vader belanden in een zware storm en lijden schipbreuk. Ze spoelen samen met hun hond aan op een klein eiland en rusten er uit, blij dat ze alles overleefd hebben.

Op een dag ontdekt Bruine Beer een mooie grot. De ideale woning voor zo’n grote beer als hij. Maar het lukt hem niet om er in slaap te geraken. Daarom gaat hij op zoek naar een oplossing.

Sanders papa houdt van grapjes. Wanneer hij een snor tekent onder de neus van zijn slapende vrouw en dochter, krijgt Sander de schuld.

Rik J. Soberloot wil graag ridder worden. Dankzij een betoverd perkament dat hij heeft gevonden weet hij welke taken hij moet volbrengen om te slagen in die opdracht.

Max houdt niet van dieren. Dat is erg vervelend want de rest van zijn familie is dol op dieren. Ze hebben veel huisdieren en gaan elke week naar de dierentuin.

Tijdens een schoolfeestje gebeurt er iets raars. Plots krijgen alle kinderen buikpijn en laten ze vreselijk stinkende winden. Dokus denkt dat er tovenarij in het spel is.

Dit boek is geen nieuw verhaal over Bram Botermans en zijn familie. Het is het verslag over het maken van de film 'Flutvakantie'.

Finn zou graag met zijn step naar school gaan, want te voet is hij twintig minuten onderweg. Maar zijn mama vindt hem nog te klein dus moet hij te voet.

Aanrader

Rider zit op de trein naar een voor haar onbekende oudoom. Haar grootmoeder bij wie ze woonde is overleden en Rider heeft geen andere familie.

Addison woont met haar zusje Lexa aan de rand van een afgesloten besmet gebied.

In twaalf dubbele-paginagrote hoofdstukjes wordt een overzicht gegeven van een aantal codes en/of geheimschriften doorheen de eeuwen, van de prehistorie tot de meest gesofisticeerde computer.

Na een inleiding wordt over twintig schilders en enkele van hun werken informatie verstrekt. Er wordt telkens vertrokken vanuit één schilderij waaruit enkele details worden belicht.

Het succes van de Ludus Achillea waarvoor Fallon vecht, wekt afgunst van de rivaliserende Ludus Amazona en zijn eigenaar Pontius Aquila.