Nieuwste recensies

Midden in de nacht wordt er op het raam van Roos geklopt. Roos hoopt dat het haar drakenvriendje Piet is, maar het is zijn mama.

Schaap Lola had de mooiste wol van de hele wereld. Daar was ze heel fier op. Ze kon haar wol uren wassen, drogen en borstelen. Alle schapen vonden de wol van Lola fantastisch.

Mijn tuin is heel bijzonder. Er woont een uil in een stokoude boom. Onder de bladeren zit veel leven. Rupsen veranderen in vlinders. In de appel krioelt het van de dikke wormen.

De gevaarlijke uitvinders Eego, Neuro en Isteria slagen er in om te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis. Opnieuw willen ze de wereld veroveren, deze keer vanuit de ruimte.

Aanrader

Het prachtige concept van Doosje vol verhalen wordt in Doosje vol spookverhalen opnieuw gebruikt. Ditmaal zijn de tekeningen van de hand van Ella Bailey.

Aanrader

Mijn naam is ik  bundelt drie eerder verschenen boeken van Gerda van Erkel: Huilen naar de maan, Mijn zoute zoen en Vliegen zonder vleugels.

Als zelfstandige aanvulling op Alles wat ik voel werkt Stine Jensen opnieuw rond emoties en gevoelens.

Fiep springt op de fiets en wat komt zij allemaal tegen? Een lief hondje zonder baasje, de dierentuin, het bos, een circus en een hele reeks winkels. Ga je mee op avontuur?

Chinouk spijbelt vaak. Niet omdat ze niet naar school wil of liever gaat shoppen, wel omdat haar mama last heeft van waanbeelden en stemmen in haar hoofd.

Aan de hand van een groot aantal vragen van kinderen wordt uitleg gegeven over het internet, het ontstaan ervan en de werking.

Als zijn moeder en haar nieuwe vriend trouwen en op huwelijksreis vertrekken, blijft Lucas alleen achter en kan hij doen wat hij wil tijdens deze vakantie.

William heeft kanker. Hij ligt veel in bed, thuis of in het ziekenhuis. Op een dag stapt een vreemd kereltje zijn leven binnen; Knoert.

De drie kinderen hebben elk zo hun eigen problemen en nu ze elkaar uit het oog zijn verloren, weten ze niet of de profetie wel zal uitkomen.

Duitse landsknechten zwerven rond in de streek van Zichem. De Spanjaarden willen de stad veroveren om verder te kunnen optrekken naar Diest.

Na enkele bladzijden met wat algemene kenmerken van de dieren, worden er negentien zoogdieren nader bekeken.