Nieuwste recensies

Aanrader

Rébecca Dautremer schreef en tekende een meer dan bijzondere en originele fantasie op het sprookje van Doornroosje. Zo toont zij weer eens hoe meesterlijk zij pen en penseel beheerst.

Heel veel groene hagedissen en al evenveel rode rechthoeken hadden ruzie. Die ruzie ontaardde in een oorlog.

De spin vindt van zichzelf dat het de grootste griezel is die er bestaat. Met grote trots roept hij uit dat niemand zo akelig, griezelig, monsterlijk, gruwelijk en afschuwelijk eng is als hijzelf.

Dit originele beeldwoordenboek, netjes verdeeld in 16 thema’s, nodigt je speels uit om je te verdiepen in de Nederlandse taal.

Kinderen vinden ‘doktertje spelen’ altijd leuk. Nu is er voor hen ook ‘De kleine dierendokter’.

Aanrader

Lilliana wordt plots wakker van een vage, duffe lucht in haar slaapkamer die afkomstig blijkt te zijn van een hevige brand enkele verdiepingen lager.

In 1999 verscheen de eerste ‘Atlas van de belevingswereld’. Daarna verschenen nog vele exemplaren en variaties erop.

Aanrader

Vraag jij je ook soms af waar alles toch vandaan komt? Of waarom je nu net naar school moet? En als je je sleutels nergens kan vinden, dan is nergens toch hopelijk ergens?

Hollend achter elkaar aan, spelen we dezelfde spelletjes in het bos of tussen de bergen. En we zien dezelfde storm opsteken.

Vind je plassen leuk? Op de grote wc? Zodat je benen kunnen bungelen? Dat mooie gele spul in de pot lijkt wel goud! Baby’s plassen heel de vloer vol en niemand wordt boos.

Anna gaat turnen bij juf Wendy en meester Roel. Ze mag samen met haar vriendjes zwaaien met stokken met gekleurde linten. Daarna mogen ze in hoepels springen die op de grond liggen.

Ben jij handig in het vinden van dingen?

Aanrader

De tekenstijl van Rébecca Dautremer en de schrijfstijl van Alessandro Baricco passen als gegoten bij elkaar en stuwen elkaar naar ongekende hoogten.

‘Mijn eerste blokjesboek’ is meer een spel dan een boek. Het bestaat uit 12 blokken en een begeleidend boekje.

Kat is een huispoes die geen vissen lust en Vis lust geen poezen. Dus worden zij de beste vrienden.
Dit fraai geïllustreerde boekje staat vol verhaaltjes over dit onafscheidelijke stel.