Nieuwste recensies

De 16-jarige Amani wil weg van haar grijze en liefdeloze bestaan in een woestijnstad waar alles rond wapens draait.

Nel en Freddie zijn beste vrienden die samen heel wat gekke streken uithalen. Op een dag gaan ze op schoolreis naar een boerderij.

Rob houdt niet van lezen. De boeken die hij van zijn ouders cadeau krijgt, gooit hij ongelezen in zijn kast.

Buitenbeentje Anna is verrast wanneer de knappe Will haar aanspreekt en toegeeft dat hij haar al een poosje in het oog houdt.

Svenja is meestal een vrolijk meisje maar nu heeft ze een probleem. Haar meester wil op school een talentenshow organiseren. Elke leerling mag zijn talent tonen. Maar Svenja heeft geen talent.

Big is gelukkig. Nadat de boer die hem wou opeten verdwenen is, zijn er 2 lieve mensen op de boerderij komen wonen. Big noemt ze meneer en mevrouw Sandaal.

Net als Sam en Nick denken dat ze geen last meer zullen hebben van de gemene uitvinders Eego, Neuro en Isteria, duiken ze weer op.

Op een dag werd een grote bruine vogel uit de rivier gered door een oude visser van Spreeuwenstad. Nadat hij hersteld was, bleef hij in de stad. Meestal zat hij roerloos op een grote schoorsteen.

Deze bundel bevat drie verhalen van Boer Boris: ‘Boer Boris wil geen feest’, ‘Boer Boris gaat naar de markt’ en ‘Boer Boris en de maaier’.

Er waren eens 8 sprookjes die werden naverteld. Elk sprookje werd herwerkt in een vrolijk rijm.

Kleine Zebra is altijd blij als hij naar opa en oma gaat. Ze houden immers veel van hem en tonen dat bij alles wat ze doen. Hij krijgt een dikke knuffel van oma en opa draait hem in het rond.

Aanrader

Rio, Rainy en Frangie zijn drie jonge meisjes die rond 1942 besluiten vrijwillig het Amerikaanse leger in te gaan.

Aanrader

Anne Laval heeft met Doosje vol verhalen een prachtig interactief concept bedacht.

Bambi houdt van het bos waar hij geboren is. Samen met zijn vriendjes speelt hij in het gras en tussen de bloemen. Mama vertelt hem dat hij stilaan een grote jongen moet worden.

Aanrader

De cover vol getekende postzegels toont meteen dat Wereldsteden een vrolijk, kleurrijk boek is. Hoewel het een informatief boek is, leest het vlot.