Auteur: 
Andy
Illustrator: 
Andy
2018

Zoek de streep

Duwen, trekken, optillen, omklappen, draaien, vouwen, schuiven, … Allemaal handelingen die je kunnen helpen om in dit boek keer na keer de juiste streep te vinden.
Het geheel is een aantrekkelijk, stevig en ingenieus geconcipieerd boek van papier-ingenieur Andy Mansfield waarin de streep telkens verstopt zit in een grafisch geheel van andere strepen of figuren.
Het tevoorschijn halen van de gevraagde streep vraagt telkens om handelingen die doen denken aan het manipuleren van de Rubiks kubus.
Zoals de 4 verticale rode strepen naast elkaar: als je ze openvouwt en de juiste flappen op elkaar legt, verschijnt er een horizontale paarse streep. Of het pakketje waarop je in 3 beurten de blauwe streep tevoorschijn ‘tovert’. Of de blauwe streep die groen wordt als je er de gele filter overheen legt, of de roze streep die zich achter verschillende strepen verstopt en die zich pas toont als je de juiste lipjes in de juiste volgorde manipuleert, enzovoort.
Verbazing alom eens je de streep gevonden hebt!
Dit boek levert ongetwijfeld uren puzzelplezier voor kinderen en volwassenen samen. En zonder twijfel zullen volwassenen af en toe stiekem op hun eentje ermee aan de slag gaan.

Eric Vanthillo
april 2018

ISBN: 
9789059568334
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 12,95
Aantal p.: 
14
Originele titel: 
See the Stripes
Vertaald uit: