www.wat?

Aan de hand van een groot aantal vragen van kinderen wordt uitleg gegeven over het internet, het ontstaan ervan en de werking. Een groot aantal kleurrijke foto’s nodigen de jonge lezer uit om te kijken, te vergelijken en geven het boek een makkelijke toegang. Achteraan wordt kort verduidelijkt wat de bedoeling van het boek is en wie eraan heeft meegewerkt.

Dit boek wil kinderen duidelijk maken hoe internet werkt, hoe het zich ontwikkeld heeft, wat je erop kan vinden en wat het met de gebruiker ervan doet. De informatie wordt gegeven aan de hand van een aantal vragen van kinderen die dan door de auteurs beantwoord worden.
Het is echter niet duidelijk welke doelgroep de auteurs voor ogen hadden. Enerzijds lijkt het of ze kinderen die nog nooit van internet zouden gehoord hebben het internet willen leren kennen. Anderzijds zijn sommige antwoorden vrij ingewikkeld voor wie zich niet in de materie heeft verdiept en wordt de lezer er niet wijzer van.
Door de vele foto’s en de ruime bladspiegel – elke vraag en antwoord krijgt een volledige pagina terwijl een halve pagina soms al volstaat – leest het boek gemakkelijk. De groepering van de vragen in de verschillende hoofdstukken overlappen elkaar soms.
Een boek om het internet voor jonge lezers te verduidelijken, maar dat toch niet geheel slaagt in zijn opzet.

Pol Van Damme
december 2017

Thema: 
ISBN: 
9789051165937
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 16,95
Aantal p.: 
161
Originele titel: 
WWWas?
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Joukje