Auteur: 
Illustrator: 
2017

Tegenstellingen

Eenvoud kan zo heerlijk zijn! En dat weten de makers van dit verrassende prentenboek maar al te goed.
Gans het boek lang focussen ze slechts op één dier: de olifant. Maar ze tonen hem wel in vele gedaantes: breed en smal, hoog en laag, de voor- en de achterkant, veraf en dichtbij, dik en dun, … Telkens als je de pagina omslaat zie je weer 2 nieuwe, tegengestelde versies van de olifant met het betreffende woord erbij.
Wat het geheel zo leuk en verrassend maakt, is dat de makers verder gaan in hun fantasie en de realiteit overstijgen, wat vaak grappige beelden oplevert: de olifant met haren en met veren, met een bult en met een kuil, gescheurd en geplakt (met tape), ingepakt als een cadeau en uitgepakt, in brand en geblust, vast en vloeibaar, …
De tekeningen zijn hoogst eenvoudig: telkens zie je enkel de olifant op een witte achtergrond, waardoor de betreffende eigenschappen best tot hun recht komen. Expressie, beweeglijkheid en een speelse naïviteit zijn daarbij alom vertegenwoordigd.
Ook nog een pluim voor de vormgeving: met de opening in de vorm van een olifant op de kaft en de stevige, matte pagina’s zal dit boek vele kinderharten veroveren en hen uren kijk-, ontdek- en vertelplezier bezorgen. Alleen of in groep of met volwassene erbij. En wees gerust, ook volwassenen zullen een glimlach niet kunnen onderdrukken.

Eric Vanthillo
april 2017

ISBN: 
9789025766658
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,99
Aantal p.: 
78
Originele titel: 
Les Contraires
Vertaald uit: 
Vertaler: 
J.H.