Aanrader
Auteur: 
Joshua
2017

Shadow Magic

Het fantasyboek ‘Shadow Magic’ sleept ons vlot mee in de avonturen van Storm, een op het eerste zicht eenvoudige jongen, en van Lily, of beter: Lilith, de Schaduwvrouwe, troonopvolgster van Somberslot. Storm is op zoek naar zijn vader die op de vlucht moest, naar Storms gevoel door zijn schuld. Tijdens zijn zoektocht belandt hij als opgekochte schildknaap in Somberslot, waar de doden, geesten, het donker en magie vereerd worden. Daar kruist het pad van Storm dat van de donkere Lily. In Somberslot is Lily zogenaamd de heerseres van het rijk van de ‘Schaduwen’. Ze wilde dat niet, ze voelt zich er ook niet klaar voor, maar haar vader, moeder en broer werden vermoord. Zij bleef alleen achter met o.a. haar gouvernante, haar oom Pan én haar hondje Pannacotta. Storm ontdekt al snel dat Lily niet zo donker is als ze eruit ziet. Om haar rijk te redden moet de dertienjarige Lily zich nu al verloven met Gabriël, de zoon van de ‘Soleils’. Bij de Soleils staat alles in het teken van licht en schoonheid, een groot contrast met de ‘Schaduwen’. Al vanaf het eerste moment kan Lily de trotse Gabriël niet uitstaan. Op hun verlovingsfeest weigert ze met hem te dansen. Een beetje later drinkt Pannacotta van haar beker en sterft hij door vergiftiging.

Er start een hels avontuur waarin gezocht wordt naar antwoorden op: wie vermoordde Lily’s familie, wie heeft het nu ook op Lily gemunt, waar is Storms vader, maar ook hoe vindt Lily de kracht om haar verdriet een plaats te geven en tegelijk over het rijk te heersen, hoe vindt Storm de kracht om niet als een boerenslaaf bekeken te worden en hoe vinden ze samen de kracht tegen de donkerste magie?

Shadow Magic leest als een trein, of beter als een stormachtige vlucht op Hades, het sympathieke vleermuismonster. Net als Hades maakt het verhaal ook verrassende wendingen. Spanning, gevoel, vriendschap, humor, vaart, magie en sfeer, dit boek heeft het allemaal. Het is niet echt eng, maar ook niet niet eng. Het is eigenlijk ‘Disney-achtig eng’. Het verbaast ook niet dat Disney-Hyperion de oorspronkelijke uitgever is. Extra leuk is dat het nog maar het eerste deel van een trilogie is. Dit eerste deel laat je niet gefrustreerd achter met een cliffhanger, maar doet je erg uitkijken naar alles wat zich in deze fantasywereld nog kan ontrafelen.
Voor donkere (Halloween)avonden, maar ook los daarvan: een aanrader!

Marjolein Noé
oktober 2017

ISBN: 
9789463077828
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 15,99
Aantal p.: 
354
Originele titel: 
Shadow Magic
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Lies