Aanrader
Auteur: 
Susan
Illustrator: 
Quentin
2016

Roald Dahl Woordenboek

Dit woordenboek bevat allemaal woorden uit de boeken van Roald Dahl. Echte woorden, zoals reis en weigeren, maar ook en vooral woorden die hij zelf heeft verzonnen. Woorden waar vertaalster Huberte Vriesendorp een Nederlands woord voor bedacht. Zoals de wereldberoemde fropskottel waardoor je zo’n leuke flitspoppers kunt maken, bijvoorbeeld.
Op de eerste bladzijde staat hoe je dit woordenboek kan gebruiken: net zoals elk ander woordenboek staan de woorden alfabetisch. De zwarte woorden zijn bestaande woorden, de blauwe heeft Dahl zelf uitgevonden. De woorden worden verklaard en er wordt steeds verwezen naar de boeken van Roald Dahl, met een voorbeeldzin, een 'wist je dat', een 'zoek het op'. Bovendien wordt het boek verrijkt met rinkelende rijmen en sprankelende synoniemen. De lezer wordt ook aangemoedigd zelf met woorden te gaan husselen, en wordt hierbij aardig op weg geholpen door de vele voorbeelden in dit boek.
De vele illustraties van Quentin Blake uit de diverse boeken van Dahl frissen en vrolijken dit woordenboek op. Een heerlijk hebbeding voor taalfanaten, Roald Dahladicts en een aanwinst voor alle schoolbibliotheken om de creativiteit van elk kind aan te moedigen. Een aanrader!

Inge Umans
december 2016

ISBN: 
9789460773105
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 24,99
Aantal p.: 
287
Originele titel: 
Oxford Roald Dahl Dictionary
Vertaald uit: