Auteur: 
Marc
Illustrator: 
Mark
2017

Ridder Rembert en de draak van Smordok

Koning Martinus en koningin Stalana zijn in de wolken als hun dochter Aylan wordt geboren. Het hele land Thor viert mee. Volgens de traditie moet de boreling worden ondergedompeld in de Bron van het Leven. Daarvoor moeten ze naar het grote Nevelwoud. Drie trouwe Coco-ridders vergezellen hen. Maar daar wacht hen een onaangename verrassing.

Dit Pitboek, ‘voor meisjes met pit’, is het pittigste verhaal dat tot hiertoe in de reeks verschenen is. Er gebeuren wel enkele niet zo leuke dingen in het anders zo vredige landje Thor. Het verhaal speelt zich af in een niet nader genoemde tijd op een niet nader genoemde plaats. Er wordt een beeld van een vredig middeleeuwse gemeenschap geschetst en de mensen leven rond de kasteelhoeve waar de meesten een ambacht uitoefenen. De gebeurtenissen krijgen een sprookjesachtig en ietwat magisch karakter. Na de nodige problemen en droevige gebeurtenissen klaart de lucht weer op om te eindigen in een spectaculair en wensvervullend slot.
De auteur vertelt het verhaal vanuit het standpunt van verschillende personages of zelfs als buitenstaander die observeert. Zoals van deze auteur geweten is, speelt hij graag met taal en dat is hier niet anders.
De vele kleurrijke illustraties verluchtigen het verhaal en maken het lezen makkelijker voor de beoogde doelgroep.
Niet enkel meisjes met pit, maar ook jongens met pit zullen van dit verhaal kunnen genieten.
Voor een hele tijd gezellig leesplezier.

Pol Van Damme
maart 2017

ISBN: 
9789461315854
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,95
Aantal p.: 
88