Auteur: 
Arend
Illustrator: 
Ineke
2015

Op reis in de tijd

Het nieuwe fornuis bij Luna thuis zit verpakt in een grote doos. Wanneer die leeg is, wil Luna er een paleis van maken. Wanneer ze door het paleis kruipt, reist ze in haar fantasie door de tijd, naar vroeger. Ze is nu een prinses en haar broer Ties moet een soldaat zijn. Om zich te verkleden gebruiken ze materiaal van de werkmannen die het fornuis komen plaatsen. Die zitten al snel met de handen in het haar want ze slagen er niet in om het fornuis aan te sluiten. Ondertussen krijgen Luna en Ties het aan de stok met hun vader, die niet wil meespelen.

Dit fantasievolle verhaal is erg grappig. De kinderen gaan zo op in hun spel, dat ze ongewild de volwassenen tegenwerken. De vlotte tekst en vrolijke illustraties zorgen voor een vrolijk verhaal.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken. 

Mik Ghys
mei 2016

ISBN: 
9789048728237
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
4 / M4
Prijs: 
€ 11,99
Aantal p.: 
38