Auteur: 
Ian
Illustrator: 
Owen
2016

Ontdek de wetenschap met de flipperkast

Deze speeldoos belooft je in te wijden in de wetenschap op een toegankelijke en speelse manier. En dat klopt als een bus! Het geheel is een stevige, kartonnen doos met daarrond een al even stevige omslag en daartussen een 30 pagina's tellend boek. De grote doos zelf is de basis voor een aantrekkelijke flipperkast die je zelf monteert met de vele bijgeleverde kartonnen onderdelen. Op de achterflap zie je een foto van het eindresultaat. Aan helderheid en duidelijkheid niets te kort dus.

Binnenin vind je een aantrekkelijk geïllustreerd boek met tal van wetenschappelijke onderwerpen. De eerste 10 pagina’s leiden je stap voor stap doorheen het maken van de flipperkast. Waarna de makers je ervaringen met de flipperkast verklaren en verdiepen op een wetenschappelijke en heldere manier. Beweging, materie, zwaartekracht, veerkracht, de natuurwetten van Newton, hefbomen en de toepassing ervan in diverse machines, weerstand, energie en andere krachten in de natuur, enzovoort.
Alles helder en duidelijk uitgelegd met tal van concrete voorbeelden en telkens met kleine proefjes om het zelf te ervaren.
Een heleboel info dus, ideaal voor nieuwsgierige lezers die meer willen dan alleen maar lezen en kijken.
De vormgeving is aantrekkelijk en verzorgd.
Het geheel is stevig en zal dus vele uren spelplezier met gemak doorstaan.
Op dit filmpje zie je het boek en de flipperkast in werking: https://www.youtube.com/watch?v=GRdpVtRVCGM

Eric Vanthillo
december 2016

ISBN: 
9789024573097
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 19,99
Aantal p.: 
30
Originele titel: 
Pinball Science
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Olav