Ontdek de natuur

Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. Na een korte inleiding volgt een hoofdstuk over planten en paddenstoelen. Daarna volgen insecten & co, vissen, amfibieën en reptielen, vogels en tenslotte zoogdieren. Een pagina met dierensporen en een register sluiten het boek af. De tekstblokken zijn kort en op verschillende manieren aangebracht. Soms als een memoblaadje, andere in een gekleurde kader. Van een aantal dieren staat een kleurenfoto weergegeven.

In dit boek worden een aantal planten en dieren onder de aandacht gebracht. Het is niet duidelijk waarom het ene dier wel wordt aangehaald en het andere niet. Zij worden wel vernoemd of beschreven, maar zonder afbeelding. Het boek is geen encyclopedie maar brengt enkel een aantal algemeen gekende planten en dieren uit de omgeving aan.
De teksten zijn meestal duidelijk al wordt soms wel enige kennis van de gebruikte woordenschat vereist. Zo wordt er gesproken over ‘ooibossen’ en ‘contourveren’ om er maar enkele te noemen. Woorden die toch wel enige verduidelijking vragen. Veel van de teksten bevatten aardige weetjes over de besproken dieren, maar gaan niet dieper in op de leefwijze of leefmilieu van het dier. Daarvoor is de ruimte voor elk dier ook te beperkt.
Als smaakmaker, aanzet of prikkeling van de jeugdige lezer voor de natuur kan het boek een handig instrument zijn.

Pol Van Damme
juli 2017

Thema: 
ISBN: 
9789048314959
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 12,50
Aantal p.: 
64
Originele titel: 
Tiere & Natur entdecken
Vertaald uit: 
Jörgen