Auteur: 
Scott
2017

Meedogenloos - The cruelty, deel 1

Gwendolyn Bloom leidt een doorsnee tienerleventje. Haar vader werkt voor Buitenlandse Zaken en daardoor heeft Gwendolyn haar jeugd in verschillende landen doorgebracht en spreekt ze meerdere talen. Op een dag verdwijnt haar vader op een missie in het buitenland. Dan blijkt dat hij voor de CIA werkt; iets waar Gwendolyn niets van af weet. Al snel blijkt dat de zoektocht naar haar vader op een laag pitje staat. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Maar daarmee komt ze in de smerige onderwereld terecht van verschillende steden. Hoe kan zij die overleven?

Deze thriller voert de lezer mee naar de wereld van de zware criminaliteit. Het hoofdpersonage komt in verschillende wereldsteden in aanraking met een misdadig milieu dat geen genade kent. In eerste instantie is ze daar niet op voorbereid. Dat verandert echter snel. Voor de geloofwaardigheid misschien te snel. Want zij slaagt waar andere spionnen, infiltranten of CIA-agenten hun tanden op stuk bijten.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Gwendolyn, in de ik-vorm. De lezer weet dus ook niet meer dan wat zij ziet of meemaakt. De lezer ervaart daardoor ook hoe Gwendolyn evolueert van een ietwat verwend diplomatenmeisje naar een ‘pitbull’ die zich in de zaak vastbijt en vastbesloten is niet te stoppen voor ze haar doel bereikt heeft.
Het verhaal leest heel vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op. Na het lezen van dit verhaal zal een bezoek aan grote steden niet meer zo vanzelfsprekend ontspannend zijn. Het gevaar van de criminaliteit kan er overal en onzichtbaar loeren.
Verrassend is dat de tekst in een aangename blauwe letter staat in tegenstelling tot de gebruikelijke zwarte letter.
Het verhaal is wel afgerond maar het is niet volledig. Een vervolg is dan ook vanzelfsprekend.
Goed voor een hele tijd spannend ontspannend leesplezier.

Pol Van Damme
mei 2017

ISBN: 
9789026142093
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 17,99
Aantal p.: 
363
Originele titel: 
The Cruelty
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Sandra