Auteur: 
Buddy
2017

Live Stream

De zeventienjarige Rick wil een andere weg inslaan, na alweer een mislukt schooljaar. Om een stuk van de wereld te zien trekt hij naar New York. Nog niet goed en wel aangekomen, maakt hij kennis met Kris. Zij weet haar mannetje te staan in deze drukke wereld. Diezelfde avond trekt Rick er met Kris op uit. Maar de avond verloopt niet zoals hij dacht. Opeens is Kris weg, verdwenen, opgelost. Rick probeert haar terug te vinden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in deze onmetelijke stad.

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Rick, in de ik-vorm. De lezer weet dus even veel of even weinig als Rick. De gebeurtenissen worden door zijn ogen beschreven. De lezer weet, net als Rick, niet wat er eigenlijk aan de hand is. Wel rolt die lezer mee van de ene actie in de andere in de zoektocht naar Kris. Daardoor heeft het verhaal erg veel vaart en blijft de lezer geboeid tot bij de ontknoping. Die is op zich verrassend maar doet de geloofwaardigheid en de uitvoerbaarheid van het geheel geen goed.
De verschillende personages zijn realistisch beschreven, de dialogen zijn vlot en de gebeurtenissen komen meestal realistisch over, op de ontknoping na.
Het verhaal is te vergelijken met ‘Test’ van Mirjam Mous waarin een gelijkaardig thema wordt verhaald.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier, maar niet meer dan dat.

Pol Van Damme
oktober 2017

ISBN: 
9789000356973
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 15,00
Aantal p.: 
190