Auteur: 
Mariken
Illustrator: 
Sam
2015

Kriebels en zo

Sanne heeft groot nieuws. Ze wil het vertellen aan haar beste vriendin Rianne maar die lijkt plots niet meer te kunnen luisteren. Ze is verliefd. Sanne begrijpt er niets van. Ze laat Rianne achter bij Kim, een klasgenootje dat ook verliefd is, en voelt zich uitgesloten. Gelukkig ontmoet ze Loes, een meisje uit de buurt. Die heeft wel tijd voor haar, ze spelen samen en Sanne kan eindelijk haar grote nieuws kwijt!

Sanne begrijpt niets van al het verliefde gedoe. Daar zullen heel wat lezers begrip voor hebben. Ze zullen veel meer plezier beleven aan het grote nieuws van Sanne. En uiteindelijk toch een beetje begrijpen wat die verliefde kriebels kunnen betekenen. Een vlot en aantrekkelijk verhaal, met pittige illustraties en een herkenbaar thema dat aansluit bij de leefwereld van 8-jarigen.
Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken. 

Mik Ghys
mei 2016

ISBN: 
9789048728305
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
6 / M5
Prijs: 
€ 11,99
Aantal p.: 
38