Auteur: 
Ulrike
2017

Knopen

Na een kort voorwoord volgen er een aantal weetjes over touwen en vaktermen. Daarna worden een aantal knopen aangebracht. Stopperknopen, steken, lusknopen, verbindingsknopen, vissersknopen en ook nog enkele decoratieve knopen. Na een korte uitleg over deze specifieke knopen, wordt aan de hand van een aantal illustraties stap voor stap getoond hoe een bepaalde knoop moet gemaakt worden. Bijzondere aandachtspunten en andere weetjes staan in gekleurde kaders of tekstballonnen.

In dit boek komen 30 verschillende knopen aan bod. Met duidelijke illustraties en instructies wordt stap voor stap elke knoop beschreven. Ook wordt verwoord waarvoor de knoop kan gebruikt worden.
De teksten zijn kort en in een makkelijk verstaanbare taal geschreven. De illustraties laten duidelijk zien hoe een knoop moet gemaakt worden. Een foto toont dan nogmaals hoe de knoop er zou moeten uitzien. Een beetje ruimtelijk inzicht is wel een voordeel.
Een heel geslaagde uitgave voor buitenspelers, kinderen bij een jeugdbeweging, bij het gebruik van een boot of een vislijn, maar ook gewoon om het kunnen leggen van een bepaalde knoop.
Een leuk doe-boek.

Pol Van Damme
juli 2017

Thema: 
ISBN: 
9789048314966
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 12,50
Aantal p.: 
64
Originele titel: 
Knoten
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Marya