Auteur: 
Drew
Illustrator: 
Oliver
2017

Kleuren met de krijtjes

Losjes gebaseerd op het bekroonde ‘De krijtjes staken’ uit 2014, creëerden dezelfde makers 2 kartonboekjes, geschikt voor erg jonge creatievelingen. Twee verschillende boekjes waarin vaak dezelfde tekeningen terugkomen, maar wel telkens in een andere context.
In ‘Kleuren met de krijtjes’ krijgt elk krijtje van Teun de volle aandacht. Zij worden één voor één voorgesteld en zij tonen trots wat ze getekend hebben. Waarbij het ene krijtje al meer inspiratie of zin had dan het andere. Eindigen doet Teun zelf met een tekening die als het ware explodeert van de vele kleuren.
De prenten zijn helder en vol fantasie, de tekst is eenvoudig en niet meer of niet minder dan begeleidend bij de kleurrijke illustraties.
Dit is duidelijk een fantasie op het origineel. Eenvoudig en makkelijk behapbaar. Maar het mist de spitante humor en de wervelende fantasie van het origineel. Verzachtende omstandigheden zijn wel het jonge doelpubliek want binnen het genre van de kartonboekjes is dit toch een origineel en welkom, robuust prentenboek vol kleur en fantasie.

Eric Vanthillo
augustus 2017

ISBN: 
9789026144059
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 9,99
Aantal p.: 
18
Originele titel: 
The Crayons' Book of Colors
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Koos