Aanrader
Auteur: 
Stephanie
Illustrator: 
Stephanie
2016

Kakaworstje

Lief klein konijntje kende maar één woord: ‘Kakaworstje’. Dat zei hij dan ook heel de tijd tegen iedereen die hem aansprak. Zelfs tegen de wolf die hem opat. Maar de wolf voelde zich erna niet zo lekker en belde de dokter. Die blij was om zijn klein konijntje terug te vinden, al was het dan in de maag van de wolf. En klein konijntje kende ondertussen een ander woord…

Heerlijk overdreven en absurd, dit verhaal dat zowel groot als klein zal bekoren. De schrijver/illustrator creëert het verhaal rechttoe rechtaan met grote bontgekleurde prenten en een heldere tekst, bruut en ongenuanceerd. Het verhaal is sterk en uiterst herkenbaar voor kleine dreumesen. Terwijl de oudere kinderen (én volwassenen) zich zullen verkneukelen in de humor en het ongedwongen karakter van het kleine konijn. 
De kleurrijke prenten met ruwe borstelstreken vullen de ganse pagina’s wat voor een aantrekkelijke lay-out zorgt. Dieren in menselijke gedaantes kijken je aan en gaan hun gang. Met veelzeggende expressie en erg beweeglijk. Zo houden zij je aandacht stevig vast en vertellen zij op zich het verhaal. Tekst en tekeningen vullen zich zo goed aan. Een pareltje van absurdistische humor voor groot en klein, daarom een aanrader!

Eric Vanthillo
november 2016    

ISBN: 
9789059088146
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 13,99
Aantal p.: 
38
Originele titel: 
Caca boudin
Vertaald uit: 
Vertaler: