Auteur: 
John
Illustrator: 
Jean
2017

Imagine

In samenwerking met Amnesty International Nederland publiceert uitgeverij Leopold de Nederlandse versie van dit prentenboek naar het bekende lied van John Lennon met de tekst vertaald door niemand minder dan Ted van Lieshout.
Het geheel, met een voorwoord van Yoko Ono en nog een beknopt nawoord van Amnesty International, is een warm pleidooi voor wereldvrede en een samenleving waar iedereen leeft in harmonie met elkaar.
De tekst spreekt voor zich en hij komt nog beter tot zijn recht als je het lied erbij hoort. Van Lieshout heeft hem meesterlijk vertaald, met de nodige poëtische slagkracht en dichterlijke vrijheid.
De paginagrote, kleurrijke prenten vertellen het verhaal: over een postduif die de wereldvrede rondbrengt als een postbode. Hij (of zij) oogt sympathiek en brengt de andere vogels samen in harmonie. De zachte kleuren geven het geheel iets warms, de dik omrande figuren zijn overduidelijk en hun expressie spreekt boekdelen.
Een prentenboek met een maatschappelijk engagement, waarvan de makers hun royalties afstaan aan de organisatie en zo mee zorgen voor een betere wereld.
Imagine…

Eric Vanthillo
oktober 2017

ISBN: 
9789025873011
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,99
Aantal p.: 
34
Originele titel: 
Imagine
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Ted