Auteur: 
Stephanie
Illustrator: 
Stephanie
2017

Ik wil niet op het potje!!

Gaspard, het kleine broertje van Simon, wil altijd met hem meespelen. Maar soms is hij daar te klein voor. Zeker nu hij nog niet op het potje wil en her en der vieze luchtjes verspreid… Als Simon gaat spelen bij Ferdinand moet Gaspard alleen thuis blijven. Hij speelt dan maar noodgedwongen met zijn potje. Als Simon ’s avonds thuis komt, vertelt hij ronduit over zijn leuke dag bij Ferdinand. Die nacht droomt Gaspard over hele leuke dingen. En de volgende ochtend… fris en monter…

Dit grappige verhaal voor kleine dreumesen die nog niet of juist wel op het potje hun ding doen, is dankbaar en hoogst herkenbaar. Het verhaal is chronologisch en zeer duidelijk, de lezer/kijker zal zich met plezier inleven in een van de 2 hoofdpersonages.
De tekst is eenvoudig en makkelijk voor te lezen. De kleurrijke prenten zijn grappig en licht naïef. Hier experimenteert de auteur met strips, door sommige prenten in kleine kadertjes af te drukken op één pagina. Dit zorgt voor tempowisselingen en geeft de kans aan de auteur om meer info te verspreiden doorheen het verhaal.
Peuters en kleuters zullen zich alweer verkneukelen in de ‘avonturen’ van Simon en Gaspard.

Eric Vanthillo
november 2017

ISBN: 
9789059088900
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 13,99
Aantal p.: 
34
Originele titel: 
Non, pas le pot!
Vertaald uit: