James
Illustrator: 
Laura
2016

Ik wil hier weg! – Rotschool, deel 2

Net nadat Rafe tot zijn grote vreugde toegelaten is op een kunstschool, verliest zijn moeder haar werk door een brand. Daarom moeten ze verhuizen naar de stad, waar oma woont. Rafe, zijn zusje en zijn mama trekken bij haar in. Gelukkig kan zijn kunstlerares ook in de stad voor Rafe een kunstopleiding regelen. Maar een nieuwe school is altijd vervelend, zelfs als het een kunstschool is. Rafe maakt al snel twee vijanden en raakt daardoor geregeld in de problemen. Hij legt zichzelf een levenswijze op: zo veel mogelijk dingen voor een eerste keer doen, maar ze mogen hem niet in de problemen brengen. Dat is natuurlijk gedoemd om te mislukken…

Rafe houdt van tekenen, maar dat is niet voldoende om zijn leven rooskleurig te maken. Zelfs in het kunstonderwijs, waar hij zo naar uitkeek, loopt het mis door pesterijen en foute vriendschappen. Rafe bedoelt het goed, maar is soms te goedgelovig en heeft veel pech. De ideale zondebok. Gelukkig komt er na al de tegenslag toch weer wat hoop.
Een vrolijk en spannend verhaal, boordevol pittige tekeningen van Rafe. Zijn illustraties en zijn beschrijvingen van sommige ontmoetingen getuigen van een levendige fantasie. Boeiend en vlot verteld.

Mik Ghys
januari 2017 

ISBN: 
9789044826876
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9
Prijs: 
€ 17,95
Aantal p.: 
241
Originele titel: 
Middle School. Get Me out of Here !
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Joke