Auteur: 
Moira
Illustrator: 
Holly
2016

Iedereen is wel eens… verdrietig

Verdrietig zijn is niet fijn. Het kan zeer verschillende redenen hebben. Zo was Yara haar lievelingsknuffel kwijt. Ze kon er niet van slapen, zo erg miste ze hem. Gelukkig had ze goede vrienden die haar hielpen zoeken en ja hoor, Sofie vond hem terug.
Bram had ook veel verdriet. Zijn poes ging dood en hij miste haar erg. Maar door met zijn ouders over haar te praten en foto’s te bekijken, werd hij minder verdrietig. Na een poosje mocht hij 2 jonge poesjes gaan halen en die zorgden voor heel wat afleiding.

Deze twee verhalen laten zien wat verdrietig zijn kan betekenen. Na de verhalen krijg je elk verhaal in een korte vorm nog eens op 1 pagina samengevat. Daarna zijn er twee pagina’s voorzien met woordenschat, woorden die voor kleuters misschien nog niet duidelijk zijn. Op de laatste bladzijde staan nog tips voor ouders en leerkrachten om rond dit thema te praten of er creatief mee bezig te zijn. Zo worden emoties duidelijk gemaakt aan kleuters.
De verhalen zijn duidelijk en sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Dat verhoogt de herkenbaarheid en maakt de begrippen duidelijk. De illustraties sluiten hier perfect bij aan.
Een verzorgde en interessante kennismaking met gevoelens en hoe ermee om te gaan.

Mik Ghys
januari 2017 

ISBN: 
9789053416082
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 15,90
Aantal p.: 
24
Originele titel: 
Everybody feels… sad
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Ineke